DR. HASSAN ALI SERTAI KERAJAAN BN...

on Tuesday, December 13


1.Dr. Hassan Ali, satu nama yang tidak diperlukan lagi oleh PAS Selangor. Dendam lama kumpulan PAS Syiah dan Kumpulkan Husam  Erdogan kepada Dr. Hassan Ali sudah sampai ke kemuncaknya. Pengumuman PAS Selangor bahawa Dr. Hassan Ali tidak diperlukan telah difahami  beliau,kini menunggu masa yang sesuai.

2. Sebagai Mantan Timbalan Ketua Pengarah BTN beberapa tahun dahulu, Dr. Hassan Ali masih tidak boleh membuang idealisme Mempertahankan Orang Melayu, Mempertahankan Raja-Raja Melayu, Mempertahankan Agama Islam terutama apabila semua itu dipermain-mainkan oleh PAS la ne, apatah lagi oleh DAP.


3. Maka, jalan terbaik kepada Dr. Hassan Ali adalah menyegerakan balik semula ke pangkal jalan, dengan kembali semula kepada perjuangan asalnya. Dr. Hassan Ali sudah berusaha sedaya upaya untuk menyatukan PAS dengan UMNO dengan bantuan Kumpulan Ulama yang diwakilkan kepada Ustaz Nasharudin. Walaupun ianya tidak berjaya, namun idealisma Dr. Hassan Ali menunjukkan, jika sudah begitu jalannya, bukan satu masalah besar Dr. Hassan Ali keluar dari jamaah PAS.


4. Penulis telah banyak menulis tentang Dr. Hassan Ali, seorang motivator yang hebat suatu ketika dahulu, pada saya beliau patut dipelawa kembali segera kepada jemaah Islam Melayu yang lebih besar. Tambahan di
http://jentayuabaka.blogspot.com/2011/11/dr-hassan-ali-selamat-kembali-ke.html
Ulangan di 
http://jentayuabaka.blogspot.com/2011/10/jawapan-dr-hassan-ali-sertai-himpun.html
dan di
http://jentayuabaka.blogspot.com/2011/10/tahniah-dr-hassan-ali-berani-menyanggah.html
Juga di
http://jentayuabaka.blogspot.com/2011/10/hassan-ali-kembali.html
Serta di
http://mymassa.blogspot.com/2011/12/khalid-ibrahim-kena-sindir-dengan-dr.html

5.  Jika Dr. Hassan Ali belum bersedia sertai UMNO, beliau boleh sertai Kerajaan BN. Tiada Masalah. Perjuangan masih boleh diteruskan. Semua mantan BTN tidak akan lupa istilah Perjuangan walaupun sudah lama meninggalkan perjuangan, seperti Dr. Hassan Ali masih tebal lipatan dan semangat Perjuangan, kecuali mereka yang dot dot...

4 Komen:

Anonymous said...

wah masuk lagi blog tuan di Utusan hari ne..cuma nak tau sapa maksud sedara dot dot dot tu..

Anonymous said...

hassan ali cabot, PAS jugak yang rugi..this man have enormous influence among the malays..silap-silap haribulan, PAS bole makan tanah kat selangor PRU13 nih

NFC said...

DARI UMNO ANUAR IBRAHIM DATANG, KE UMNO JUGA DIA AKAN KEMBALI...DARI UMNO DR HASSAN ALI DATANG, KE UMNO JUA DIA AKAN KEMBALI...HATI-HATI WAHAI PEMIMPN PAS!!!

Anonymous said...

Dr. Hassan Ali memang seorang pemikir Melayu Islam yang luhur mengenai penjagaan perpaduan,kemajuan dan keselamatan bangsa Melayu dan agama islam.Beliau salah seorang yang sentiasa sedar terhadap kepincangan masyarakat melayu islam ,kebelakangan ini ramai bangsa melayu islam yang sedang hanyut dengan perasaan sendiri...menjadi pembangkang kepada kebenaran, kerakusan untuk mendapatkan kuasa dengan cara menglhianati bangsa tanpa mengira kesan kerugian perpecahan bangsa dan agama, mengkhianati sesama bangsa, menghina sesama bangsa ,yang lagi pelik mengkafirkan sesama agama, bercakap bohong ,tidak cukup setakat itu!!lagi sanggup mencari penasihat dan 'back up' daripada pengaruh luar untuk mendapatkan ideologi anti-islam seperti premason, yahudi, komunism semata mata untuk menjatuhkan bangsa sendiri dan sesama agama..

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung