ANWAR SAMAN NASHARUDIN?

on Monday, July 28

1. Tiada guna PAS berada dalam Pakatan bersama-sama dengan Karpal Singh & Lim Kit Siang. Prinsip PAS tidak pernah dihormati terutama dalam isu-isu agama Islam, Arak adalah Haram tetapi Pakatan membenarkan iklan Arak (Kempen Arak ) dalam Perlawanan Bola Sepak. Mereka tahu pemain dan peminat Bola ne ramai Melayu/Islam...apa kena mengena Arak dikempenkan kepada Pemain/Peminat Melayu/Islam. Termasuklah Konsert Jilat, Isu Surau di Kelana Jaya, Masjid di Shah Aalam, Kandang Khinzir Selangor, semuanya menidakkan peranan PAS.

2. Karpal mempersoal kenapa Hadi membuat rundingan dengan UMNO selepas PRU12 tanpa Pengetahuan mereka. Karpal tahu kah Hukum Islam, Rukun Iman, Rukun Islam, Dosa Pahala, Haram Halal...kalau tak tahu buat nak Rujuk dengan dia. Soal Perpaduan Umat Islam adalah Soal Umat Islam...Ini urusan Pak Lah dan Haji Hadi sebagai Pemimpin Besar Islam di Malaysia. Karpal Pemimpin Islam kah nak dirujuk-rujuk?

3. Pertemuan UMNOPAS bukan Pertemuan Racist...Orang Cina ada Dong Zhong, India ada Hindraf, Melayu ada apa...kalau bukan UMNOPAS apa lagi?

4. Kenapa kalau Melayu bercakap mereka kata Racist? baiklah kalau tak mahu Racist apa kata Kita Wujudkan Perpaduan Malaysia...Semuanya Malaysia. Kita Hapuskan Sekolah Cina, Akhbar Cina, Perayaan Cina, Nama-nama Cina ( Tukar macam Indonesia SusisuSanti, Budi Utomo )...Sanggupkan DAP perjuangkan semua ini? Jika tak sanggup jangan nak tipu orang Melayu kata nak wujudkan Malaysian Malaysia konon tetapi dalam hati Nak Wujudkan Chinese Malaysia ( macam Singapore )...Apakah semua orang Melayu dalam UMNO & PAS bodoh belaka...

5. Boleh atau Tidak DAP arahkan semua masyarakat Cina di Malaysia hanya bertutur dalam Bahasa Malayasia sahaja...Kan Nak perjuangkan Malaysian Malaysia...So, Kita bercakap Malaysia sahajalah...Kalau Tak Boleh, janganlah nak tekan Pak Lah atau orang Melayu pasal Malaysian Malaysia...Buta Sejarahkah?

6. Pertemuan UMNOPAS sudah berlaku sejak 1986 ( Dr. Mahathir-Yusuf Rawa ) tetapi Anwar telah merosakkannya ( Allahyarham Yusuf Rawa berkata Anwar menggunakan Muzakarah untuk Kepentingan politik Peribadinya) . Kali ini, melalui Organ Blog , Hj Hadi dihina sedemikian rupa, Haji Hadi digambarkan seperti Penjenayah dan Rodovan Karadjic.

7A. Kalau Nasharudin Mat Isa kata orang Melayu sudah mula percaya kes liwat Anwar, kenapa pula Karpal nak marah? Ini negara Demokrasi, bukankah DAP selalu melaun-laungkan kita mahu demokrasi, transparance, terbuka, bebas...so, itu pendapat Nasharudin biarlah, maybe Nasharudin ada Bukti, kalau tidak Minta saja Anwar Saman Nasharudin! bukankah Anwar Raja Saman, semua orang dah disamannya...Anwar boleh Saman Ezam juga , saya pun hairan Ezam telah mendedahkan benda-benda yang Mengejutkan tetapi Anwar tidak juga saman Ezam? Kenapa?

7B. Siapa Penaja PAS 57 Tahun Dulu? Selain Pengerusi Penaja Penubuhan Hj. Ahmad Fuad Hassan...Salahsatu AJK Penaja PAS ialah Haji Ahmad Badawi Abdullah, ayahanda Pak Lah sekarang. Jika 57 tahun dahulu ayahanda Pak Lah mengasaskan PAS....tiada Mustahil sekarang ini anaknya pula Menyatukan semula orang Melayu/Islam dalam parti UMNOPAS.

4 Komen:

Anonymous said...

uii,tarak lain ke cite politik jer..bg ler aku idea mcmana nak jumpa pak LAH.hahahaha

dhani2275 said...

hihi

dhani2275 said...

kodonsss,aku ada pohon post basic nurses tlg follow-upkan d kkm putrajaya.

Al-Azharri Siddiq Haji Kamunri said...

1. OK, Datang Cuti ke Putrajaya saya bawa jumpa Pak Lah, di rumahnya yang sangat sederhana dan kecil sahaja.

2. Maklumat nurses beri lebih lanjut supaya boleh difollowup di kementerian, untuk rakyat kita cuba apa cara yang betul.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung