KABINET BARU SEPTEMBER 2008

on Tuesday, July 29

1. 1998- Tun Dr Mahathir dituduh mengamalkan Kronisme kerana anaknya memegang jawatan Bendahari Pemuda UMNO. Akhirnya Datuk Mokhzani letak jawatan.

2. 2008- Anak + Bini + Bapa = Semua nak Jadi Ahli Parlimen. Tiada Dalam Sejarah Dunia 3 orang Sekaligus Anak-Beranak Jadi Ahli Parlimen. Ne Nak panggil Apa pula?
Sanggupkah Letak Jawatan Macam anak Tun Dr. Mahathir dulu.

3. September, 2008 - Kalaulah 30 MP BN Lompat, maka hari itu Anwar kata Wan Azizah isterinya akan jadi PM. Anwar jadi apa pula? Nurul Ezzah Menteri Wanitakah? Saudara Kandung Anwar dilantik pula di KDEB Selangor. Nasib baiklah Rakyat Menentang, kalau tidak kaya-rayalah Keluarga Anwar yang sudah sememangnya Kaya-Raya.

4. Namun Allah SWT Maha Mengetahui= Maka Terbukalah Hati Hj Hadi, Nik Aziz, Datuk Harun Taib, Datuk Mustapha Ali, Nasharudin M Isa, Hj Mohd Sabu, Dr Hassan Ali untuk menguatkan orang Melayu/Umat Islam untuk bersatu dalam UMNOPAS.

5. Kenapa Allah SWT Tidak Mempermudahkan Anwar jadi PM? sebagaimana Pak Lah... Dari segi Agama tentu ada dalilnya ( minta Ustaz beri tazkirah )

6. Karpal Singh suruh Langkah Mayatnya dulu kalau nak Dirikan Negara Islam . Kenapa Anwar diam saja. Datuk Azizan MB Kedah dah jawab akhbar hari ini. Anwar tak pernah pun jawab-jawab Cabaran Karpal ini...

7. Teringat Ucapan Anwar menolak penubuhan negara Islam di Malaysia ( video=anwaribrahimdotcom ).

3 Komen:

malay-machista said...

salam saudara,
terima kasih kerana sudi menghulur tangan perkenalan. saya akan listkan blog saudara di paparan saya. nampaknya ada kesamaan dalam ruang pemikiran kita yang boleh diterokai lagi.
menyentuh persoalan dalam artikel saudara ini, memang terdapat keraguan dalam diri saya mengenai insan Anwar ini. bukan soal peribadi, tetapi prinsip politiknya. soal peribadi - Allah yang akan menentukan.
saudara,
masalah PR adalah kegoyahan teras Melayu dan Islamnya. PAS ternyata bukan disitu tempatnya. jika PAS mahu terus istiqamah dalam perjuangannya, ada dua opsyen :
1. Kuasai PR, seperti UMNO kuasai BN
2. Bergerak sendiri, demi mengekalkan hakikat kewujudannya.

Al-Azharri Siddiq Haji Kamunri said...

Saya sangat bersetuju dengan pendapat tuan.

1. Yang lebih penting ialah Islam & Melayu bukan UMNO & PAS. Maybe ramai tak setuju saya. Apabila kita letakkan Islam & Melayu dihadapan, maka keegoan politik dalam kepimpinan UMNO/PAS boleh kendur..sebab itulah sudah ada cahaya muqabalah/muzakarah

2. Ya, kalau PAS tak boleh dominan dalam PR lebih baik keluar. Kalau tidak jadilah Prinsip PAS dimain2kan oelh DAP/PKR mcm isu Konsert Jilat/Babi/

3. Atau lebih baik PAS bergerak sendiri, barulah kita akan lebvih hormati.

Anonymous said...

Maksud Al-Quran.=Muhammad Pesuruh Allah, dan orang2 yang bersamanya tegas terhadap orang kafir ( yang memusuhi umat Islam ) macam DAP. Tetapi Nabi kita ramah-tamah antara mereka ( umat Islam ). Anehnya Mursyidil Am PAS ini sangat keras, tetapi dengan kafir tak ada apa-apa syarat pula (DAP ), patutkah ini kita sebut ini parti Islam. atau Parti Isialam atau parti kapalselam. Saya tidak faham adakah dia parti Islam, atau parti Isialam, atau parti Kapalselam. Kesian nasib umat Islam dibodohi oleh pemimpin PAS.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung