OBAMA SOKONG ANWAR

on Friday, July 25

1. JIKA Camdesus, William Cohen, Condolize Rize, Madeline Albright, J. Biden dan segala sahabat-sahabat Anwar di University John Hopkins,Georgetown University, menyokong Anwar bukanlah menghairankan. Semua tokoh Yahudi itu memang rapat dengan Anwar, jika tidak tak kanlah Akhbar Israeli meramalkan Anwar jadi PM bulan Mei 2008 ( Ditunda 16 September 2008 ).

2. Yang menghairankan ialah kenapa Ulama-ulama sekarang jarang-jarang dan susah nak sokong Anwar. Sheikh Tahir Jabir Alwani tu bukan Ulama, dia bekerja di Amerika, di Amerika pakai Tie dan kot, Tahir Jabir ne kawan baik Anwar dalam pertubuhan IIIT ( 1981 ). Tahir Jabir ne bekerja rapat dengan Universiti Kristian Terbesar Amerika iaitu Washington Teoligical Consortium ( WTC ).Mereka inilah pendokong utama IFC yang membawa Slogan Islam Sama Taraf dengan Agama Lain. Sebab itulah PAS kurang melayan PKR ne, sebab itulah Ulama-Ulama PAS berdiam diri saja pasal isu Liwat, kurang mereka berkata-kata, kurang sokongan,Mohd Sabu sendiri pernah berkata Agenda IFC ne Agenda Amerika , IFC ne disokong oleh Anwar di Malaysia.

3. Apabila UMNO-PAS akan berMuqabalah...sudah tentu antara sebabnya ada Kepincangan & Keraguan dari pihak PAS kepada PKR. PAS ragu-ragu kepada PKR. PAS ragu-ragu kepada Anwar ( kecuali SU Agung PAS- sebab SU Agung PAS bekas Pengarah IKD, think-thank Anwar.

4. Makna nya PAS telah dirosakkan Prinsipnya dari dalam. Siapa bawa Artis Seksi Maya Karin ke Kelantan? Siapa di belakangnya? Lihatlah betapa PAS diperbodohkan semasa Konsert Jilat, Perlawanan Bola Tajaan ARak, ..Ulama-ulama PAS sudah mula berfikir , lagi lama bersama PKR, lagi Rosak PAS..sebab itu Muqabalah dan Muzakarah dipersetujui oleh Datuk Hj Hadi Awang dan Majlis Syura, dipersetujui oleh Pak Lah dan MT UMNO.

5. Kalau Obama sokong Anwar bukanlah menghairankan, Kalau McCain sokong Anwar tak lah hairan , Kalau Joseph Estrada sokng Anwar tak lah hairan... Cuma hairan kenapa Ulama kurang sokong Anwar.

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung