PAKATAN RAKYAT LELONG PRINSIP PAS

on Tuesday, July 22

1. Untuk membina kekuatan Umat Islam dan Bangsa Melayu, Perpaduan adalah kunci utamanya. Hanya melalui ajaran Islam sahaja umat Islam boleh bersatu. Politik hanyalah satu wadah/platform perjuangan. Titik Pertemuan sudah bermulaapabila kedua-dua kepimpinan tertinggi UMNO & PAS telah bertemu, dilaporkan sebanyak 3 kali, tidak termasuk pertemuan Dr. M KHir Toyo dengan Datuk Hassan Ali yang khabarnya dibuat beberapa kali. Sudah tentu juga berlaku panggilan telefon yang berkali-kali antara pemimpin-pemimpin UMNO & PAS, ia sudah pasti.

2. Nik Aziz & Husam jelas menolak. Haji Hadi Awang, Nasharudin, Dr. Hassan Ali, Datuk Mustapha Ali, Majlis Syura, dan Lujnah yang lain bersetuju. Lujna Pemuda di bawah Hj. Salehudin Ayub juga bersetuju, malah menyatakan beliau sudah lama mencadangkan muzakarah ini.

3. Di pihak DAP, Karpal Singh marah-marah kerana tidak dimaklumkan muzakarah ini. Karpal Singh mewakili pihak yang tidak bersetuju dan tidak suka bangsa Melayu bersatu dan tidak suka Umat Islam bersatu. Jika orang melayu dan umat Islam bersatu, Karpal Singh sangat susah hati. Apakah kita umat Islam & Bangsa Melayu nak berpihak kepada Karpal Singh ini (...ingat kata-katanya; langkah mayat saya dahulu kalau nak tubuh negara Islam ).

4. Husam sudah tentu memahami pemikiran dan worldview budaya Cina, sama ada Cina Singapura atau Cina Malaysia,apakah Husam tidak mengalami proses penyesuaian... Husam bekas pelajar UM yang sezaman dengan Datuk Ahmad shabery Ceek pada awal 1980-an dulu, seorang yang ambitious untuk menjadi MB Kelantan.Jika muzakarah berjaya, Husam bimbang kedudukan dan impiannya tergugat.

5. Saya percaya Pak Lah dan Hj Hadi Awang yang pernah bersama-sama suatu ketika dulu boleh bertaut, bertaut kerana agama Islam dan bangsa Melayu.

6. Bersama Pakatan Rakyat...PRINSIP PAS Tergadai....Terpaksa mengizinkan Konsert PROTES ( Konsert bercampur aktiviti separuh bogel/lucah ), Terpaksa Mengizinkan ARAK dalam Perlawanan Bola Sepak di Selangor, Terpaksa Mengizinkan Konsert di Selangor,dan pelbagai isu lagi yang Bertentangan dengan Prinsip Mereka. Saya yakin akan banyak lagi Dasar-dasar Pakatan Rakyat yang akan diumumkan nanti yang Bertentangan dengan Prinsip PAS terpaksa direlakan dengan pahit dan terpaksa...

7. MP PAS Shah Alam ( YB Khalid Samad ),adik kepada Dato Shahrir Samad Menteri Perdagangan & Hal Ehwal Pengguna sudah tentu mempunyai banyak perbicangan yang tidak didedahkan kepada DAP & PKR. Kata YB KHalid Samad....Kenapa kita nak hebahkan kepada PKR pertemuan kita dengan UMNO, Anwar jumpa SAPP pun tak bagitau kita..."END.

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung