TUN M BANTU ANWAR

on Saturday, August 2

1. TUN MAHATHIR, telah memecat Datuk Seri Anwar Ibrahim 1998 dahulu kerana Salah Laku Moral yang tidak membolehkan Anwar dilantik sebagai PM. Jika Tun Mahathir masih memegang Kuat Alasannya itu, maka Tun Mahathir seharusnya membantu Calon Barisan Nasional di Permatang Pauh. Jika tidak, maka segala Tuduhan Tun Mahathir tidak Relevan dan ia sekadar tuduhan sahaja. Apakah Tun Mahathir seperti Ezam yang masih menyimpan Rahsia Sulit Anwar? Jika ya, maka kedua-duanya perlu mendedahkannya. Jika tidak rakyat akan mempersoalkan diri mereka berdua.

2. Salah satu Sebab Besar Kemenangan Pakatan Rakyat dalam PRU-12 baru-baru ini ialah Kepandaian Pihak Pembangkang MENGEDIT Ucapan Tun Mahathir kononnya Anwar tidak bersalah, Tun yang bersalah ( walaupun itu Cakap Ajuk sahaja )...Pembangkang tidak mengambil Ucapan SEBELEUM DAN SELEPAS ayat itu. Mereke EDIT dan sebarkan sehingga orang-orang Kampung Terkejut besar lalu memberi Undi Kasihan. Walaupun Tun Mahathir ada Menafikannya Namun Media Arus Perdana hanya memberi Ruangan yang kecil sahaja. Malah UMNO dan BN sendiri tidak Membetulkan EDITING ini.

3. Maknanya dalam Politik baik PAS yang melabelkannya parti Islam, menggunakan juga cara-cara Menipu.

4. Walaupun Al-Quran ada menyebut bahawa...Nabi Muhammad Pesuruh Allah, Nabi Muhammad amat menentang Tegas kepada orang Kafir ( Macam DAP ) tapi Kepimpinan PAS tetap juga bersekongkol dengan Kafir Harbi ini, walhal dalam Al-Quran itu menyatakan Nabi Muhammad sangat peramah sesama mereka ( sesama umat Islam ), Malangnya Husam yang anti Perpaduan Islam ini menolak penyatuan Umat Islam dalam UMNOPAS sebaliknya meneruskan hubungan dengan DAP Kafir Harbi. Tidak hairanlah selepas Maya Karin akan ada lagi artis seksi dibawa masuk ke Kelantan. Sanggupkah Husam menuntut Karpal Tarik Balik kata-katanya Langkah Mayat Saya Dulu Kalau Nak Tubuh Negara Islam...Ustaz Azizan lagi berani menjawab kata-kata Karpal itu banding Naib Presiden PAS, penakut macam tikus.

5. Kenapa bersatu dengan Kafir Harbi (DAP) tiada syarat? Kenapa bersatu dengan umat Islam dalam UMNO bermacam-macam Syarat? YB Datuk Shahrir Samad (UMNO) dan YB Khalid Samad (PAS) tu lain-lain kah Kalimah Syahadahnya? Lain-lainkah Kiblatnya?

6. Maka itu,Semua Pengundi di Permatang Pauh mesti bersikap Rasional, Melihat semua ini sebelum menurunkan undi keramat mereka di Permatang Pauh.Kesilapan semasa PRU12 mesti diperbetulkan.

7. Kalau DAP boleh berkata " Undi MCA bermakna Undi Melayu " maka kita juga boleh berkata " Undi PKR bermakna Undi DAP ", dan DAP itu MEMBANTAH PENUBUHAN NEGARA ISLAM DI MALAYSIA., Sama dengan ucapan Anwar dalam PRU12 bahawa Anwar menentang Negara Islam di Malaysia.

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung