SETIAUSAHA AGUNG PKR

on Monday, March 81. LIM Kit Siang daripada DAP dijangka akan mengetuai Ketua Pembangkang di parlimen memandangkan Ketua Pembangkang yang ada sekarang hanya memiliki 26 Kerusi tidak termasuk beberapa orang lagi yang dijangka akan keluar tidak lama lagi. Ia satu pencapaian terbaik keluarga Lim memandangkan anaknya dari Melaka sekarang menjawat jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang.

2. Penulis menerima komen ini daripada pembaca blog penulis, katanya, "...Hassan Sarawak said,

" Saya harap setiausaha agung pkr, saifuddin nastion dapat mengikut jejak langkah yb zul dan yb haji mohsin mufaraqah daripada parti yang tidak jelas halatujunya".

" saya kenal saudara saifuddin kerana beliau menjadi idola kami sebagai rakan dalam mpp dan mppi upm 1984-1989 sebagai seorang muda yang bersemangat tinggi dalam perjuangan islam hinggakan kami sanggup "menyeludup" nik aziz dan haji hadi ke kampus untuk berjumpa pelajar pada waktu malam".

" disebabkan semangat itu saudara saifuddin mungkin "gaduh" dengan ustaz *** pengetua kolej *** hingga terpaksa "kandas" subjek tamaddun islam yang sepatutnya kacang bagi saudara saifuddin. masih ingatkah saudara tentang perjuangan itu?"

" sekali lagi saya menyeru... tinggallah perjuangan saudara melalui pkr yang saya lihat sekarang sebagai sia-sia itu. carilah wadah perjuangan lain yang dapat memberi manfaat kepada anak bangsa dan seagama."

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung