PRU13 : CAMPURTANGAN ASING

on Saturday, July 21

EAST MIDDLE PROJECT 


Kematian demi kematian rakyat Syria dalam pemberontakan ke atas Presiden Assad sama modus operandinya dengan kejatuhan Presiden Muammar Gadafi. Di Libya, para pemberontak Libya dibantu oleh para tentera Nato, Amerika, British, CIA malah laporan juga menyebut terdapat bantuan dari Israel kepada para pemberontak Libya. 


Siapakah yang melobi Amerika supaya campurtangan dalam politik Syria (sebelumnya di Mesir, Libya, Yaman, seterusnya adalah Jordan dan Iran!), sudah tentu pelobi nombor satu yakni Israel! Saya rasa Syria akan jatuh juga ke tangan proksi Barat tidak berapa lama lagi!


Sayang sekali di Malaysia ada pemimpin  yang akan mempertahankan apa sahaja perkara yang menjejaskan keselamatan Israel?


Stephen Lendman menulis pada tahun lalu, katanya, pada bulan Jun, 2006, Condoliza Rice, US Secretary membentangkan Projek "New Midle East" yang meliputi negara Mesir, Libya, Yaman, Syria dan Jordan. Selepas Syria sudah tentu Jordan dan Iran! Baca lanjut di sini http://www.rense.com/general93/uninter.htm


Begitu juga tulisan oleh Stephen J. Sniegoski dengan tajuk  Avi Shlaim On The Neoconservative Middle East War Agenda di sini http://www.rense.com/general92/neo.htm .


Akhirnya Presiden Muamar Gadafi mati ditembak oleh rakyatnya sendiri, dan para tentera Nato, Amerika, British dan CIA kembali ke pangkalan mereka selepas misi mereka berjaya. 


Maka, kerajaan Malaysia mesti berhati-hati dengan kehadiran pemantau antarabangsa yang diragui semasa PRU13 nanti. Apakah para pemberontak di Syria yang semakin hari semakin kuat hanya boleh bersendirian menghadapi tentera Presiden Assad. Tidak mungkin, jawapannya adalah pelobi Amerika di Israel.


Masihkah anda ingat negara-negara syaitan yang dikatakan oleh Presiden Amerika beberapa tahun dahulu, 8 negara itu? Adakah negara Islam Indonesia dan Malaysia termasuk di situ?


Dahulu, Perjanjian Camp David mensyaratkan Mesir menjaga kepentingan Israel sebagai balasan untuk mendapatkan balik wilayah mereka yang dirampas oleh Israel dalam perang 1967. Sebab itulah Mesir juga tidak membantu malah memenderitakan Palestin. Sekarang ini Amerika sedang mengusahakan perjanjian Palestin-Israel yang hampir sama dengan perjanjian camp david.


Dalam buku ini "The Sons of the Yellow Emperor: A History of the Chinese Diaspora" oleh Lynn Pan, menyatakan negera China pula selama 3,000 tahun lebih menanamkan semangat bahawa China adalah "the centre of the earth" dan hanya orang Cina yang gila sahaja yang mahu meninggalkan bumi China untuk mengembara ke tempat-tempat yang didiami oleh "heathens" (orang liar).  Adakah Lim Guan Eng dan Lee Kuan Yew bersetuju dengan Lynn Pan. Saya pun tidak tahu, kita hanya membacanya sahaja dan berkongsi dengan anda.

Tidak banyak perbezaan antara Singapura dan China. Kedua-duanya mengutamakan kekayaan dan kedua-duanya mengamalkan sistem satu parti iaitu PAP di Singapura dan Parti Komunis China di Negera China. Lee Kuan Yew tidak mahu Singapura menjadi seperti Taiwan yang kaya tetapi politiknya hancur. Lee Kuan Yew tahu Singapura akan jadi macam Taiwan kalau pembangkang dibenarkan bertapak. Jadi Lee Kuan Yew akan terus bankrapkan pembangkang dengan apa cara sekalipun. Anda boleh baca pemikiran Lee Kuan Yew ini di dalam "Memoir Lee Kuan Yew".

Sementara itu, Doktrin Pertahanan Singapura adalah sama dengan doktrin Pertahanan Israel di mana konflik bersenjata tidak akan berlaku di bumi Singapura, tetapi di bumi negara-negara jiran. Kapal terbang pejuang F15 Singapura boleh terbang ke sempadan Malaysia-Thai dalam masa tidak sampai 20 minit!. Singapura lebih selesa menguasai negara-negara jiran melalui kuasa ekonomi seperti IDR dan pemilikan syarikat strategik negara jiran oleh Temasek. Negara Thailand menolak Temasek Holdings. Tiga tahun dahulu, saya menulis mengapa konglomerat Yahudi seperti Google dan Yahoo misalnya relocated in Singapore? Baru-baru ini, di Parlimen Singapura, jawapan Menteri Luarnya, K. Shanmugan ternyata tidak ikhlas dan berbau sedikit ugutan kepada Malaysia. Bahasa diplomatik dia ialah tidak boleh tunduk kepada Malaysia. Ulasan ini saya setuju http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Singapuratakbolehterusberprasangka/Article


Jika anda membaca buku tulisan Michael Calderone (penulis Yahoo) dan juga buku ini "They Dare To Speak Out" oleh Paul Findley , anda akan dapat memahami mengapa negara Indonesia dan negara Malaysia perlu dilemahkan! Selepas Projek New Middle East, selepas Syria, Iran dan Jordan...fokus Amerika kini di Asia Tenggara. Bukankah sudah dilaporkan Armada Amerika telah dipindahkan ke Asia Tenggara. Cuba teka di negara mana Armada Amerika bertandang!

Maka apabila isu para Diplomat Singapura didedahkan sepanjang bulan lalu, maka kita harus lebih peka. Bukan berdiam diri.

Saya hanya membuka minda. Mungkin anda boleh percaya dan memikirkannya.  Jika PRU13 diadakan beberapa bulan lagi agaknya, kita mesti menolak mereka yang Pro Israel. Mereka itu ialah DS Anwar Ibrahim dan kawan-kawannya. 

Salam Ramadan.

1 Komen:

DATUK BAH said...

Sejarah Freemason Yahudi dalam Pentadbiran Malaysia

Pada 25 Oktober 1978 iaitu ketika berlangsungnya persidangan Parlimen, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat mempersoalkan tindakan kerajaan membiarkan organisasi Freemason didaftar dengan banyaknya di Malaysia.

Tuan Guru Nik Abdul Aziz yang ketika itu merupakan Ahli Parlimen Pengkalan Chepa membangkitkan persoalan itu kepada Tun Hussein Onn yang juga Perdana Menteri ketika itu. Beliau mendedahkan organisasi Freemason ketika itu sudah melebihi 55 lodges (bangunan seperti kuil) dan ahlinya pula sudah mencapai 2,984 orang termasuk seorang berjawatan menteri. Pada waktu itu, rata-rata umat Islam sudah mengetahui bahawa organisasi Freemason ini ditubuhkan untuk menghancurkan umat Islam pada masa depan.


Justeru, amat memeranjatkan apabila Menteri Dalam Negeri ketika itu iaitu Tan Sri Ghazali Shafie mendakwa pihak kerajaan tidak berhasrat untuk menghalang pendaftaran pertubuhan itu. Pada hari ini, organisasi Freemason berkembang pesat dan mempunyai cawangan di seluruh Malaysia.

Lebih mendukacitakan, ramai profesionalisme Islam termasuk ahli politik menyertai organisasi ini.

Berikut ialah senarai bangunan Freemason atau lodge yang masih aktif di Malaysia:
• No. 100, Jalan Junid, 84000, Muar, Johor
• Jalan Abu Bakar, Johor Bahru, Johor.
• No. 136, Jalan Utama, Georgetown.
• No. 27, Jalan Sultan Azlan Shah, Ipoh, Perak.
• Jalan Chan Koon Cheng, 75000, Melaka.
• Jalan Penghulu Cantek, Seremban, Negeri Sembilan.

RUJUKAN:
Ibnu Yaacob. 2010. Rahsia Simbol Yahudi, Kulim-Kedah, Moon Media Enterprise.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung