AKTA HASUTAN : PM NAJIB BERSIFAT NEGARAWAN

on Friday, November 28

APABILA DS Najib mengumumkan pengekalan Akta Hasutan, seluruh rakyat Malaysia menarik nafas lega. Mereka bersyukur kerana mereka sedar Keamanan negara, Kedamaian Negara dan Perpaduan Rakyat boleh dipertahankan untuk generasi akan datang.

Saya melihat rakyat Malaysia semakin matang, tiada lagi keperluan demonstrasi kerana pembangkang turut merasakan bahawa perlunya sebuah Undang-Undang yang kuat dan ketat di negara kita.

Selepas sahaja pengumuman DS Najib mengekalkan Akta Hasutan, Ahli PArlimen DAP Dr. Tan Seng Giaw memberi ulasan bahawa negara kita memerlukan sebuah Undang-Undang yang kuat dan ketat untuk berhadapan dengan cabaran yang lebih mencabar pada masa akan datang.

Secara umumnya, khususnya para peniaga yang dimonopoli oleh masyarakat Cina, dan sekarang pula diikuti oleh masyarakat India dan Melayu juga berpuashati dengan pengekalan Akta Hasutan. Mereka sangat memerlukan keamanan yang berkekalan supaya aktiviti perniagaan mereka tidak terganggu.

Begitu juga dalam bidang pendidikan, sekolah, universiti dan guru-guru memerlukan suasana yang harmonis supaya anak-anak murid dapat belajar dengan tekun, bahagia dan berjaya. 


Bagi mereka jua, mengapa perlu takut jika tidak melakukan jenayah dan hasutan? Hanya mereka yang berniat jahat sahaja yang tidak bersetuju dengan pengekalan akta ini.

Saya telah menulis 3 artikel berkenaan isu Akta Hasutan, saya cukup berpuashati kerana DS Najib mendengar suara rakyat.


Kepada rakyat Malaysia, marilah kita bersatu hati, pandang ke hadapan, lupakan perbezaan pendapat yang membawa kepada persengketaan, marilah maju ke hadapan supaya diri dan keluarga, masyarakat dan negara makmur bahagia.0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung